mandag 13. juni 2011

Pinsehelg med strålende snekkerinnsats!

2. pinsedag:
Våknet opp til lyden av snekkere…og solglimt og blå himmel. Tenke seg til; kl 07.15 var snekker-gutta på plass. Klar til å ta fatt på arbeidet med å tette taket. Det er ikke mange firma som stiller opp på 2. pinsedag for å gjøre en innsats. Og hvilken innsats. I over 14 timer stod de på og arbeidet i stekende solskinn oppe på taket, kun avbrutt av et par korte spisepauser og viktige drikkepauser. Husmor disket opp med smørbrød til lunsj, mens det ble take away pizza ved middagstider. Det er viktig å gjøre litt ekstra stas på gutta. Både husfar og jeg er imponert over den innsatsen de har lagt ned i dag. De ga seg ikke før taket var tett. Det fikk ta så lang tid det ville, men siden det var litt varierende værmelding også de neste dagene var det viktig å endelig få tettet taket. Vi takker og bukker og bøyer oss i støvet for snekker-gutta fra Krogsbygg med Daniel i spissen. Enestående arbeidsinnsats.

Husfar rev vegger og tak i gangen. Det som ikke var et alt for stort tilbygg baller på seg. Det er ikke mange rom som ikke er berørt etter hvert. Ja, ja, det blir vel bra til slutt.




Jentene hadde besøk av venninner og koste seg i solen og på trampolinen. Eldstemor inviterte Kaja utpå dagen til å være med å lage familiens middag. Jentene kokkelerte og gjorde også en flott innsats. Dog ble mor betenkt da hun i ettertid skjønte at deler av kokkeleringen hadde foregått på gulvet..dog med ditto fjøler og tilbehør, men likevel… Men uansett maten smakte fortreffelig og jentene hadde stor glede av å ordne og sjefe helt på egen hånd på kjøkkenet. Til hovedrett ble det servert nachos  med ditto tilbehør og til dessert serverte de jordbær og bringebær med to typer sjokolade dipp; hvit sjokolade og mørk sjokolade. Nmmm, yammi! Som frisk sommerdrikk hadde de laget en rød limonade, som også var kjempegod.




Etter et godt varmt bad i kjelleren var det deilig å hoppe i seng etter en begivenhetsrik helg. I morgen er det atter skole for de små.

1. pinsedag:
Jippi – sola er tilbake! Vi bestemte oss for nok en skikkelig familiedag med kos og hygge og intet arbeid. Det ble sykkeltur til Sørum gård sammen med Kaja og Ellen med. Da vi kom tilbake var det hagekos med oppvarmet pizza og bruchetta med Ellens nydelige hjemmelagede ruccula-pesto. Deretter ble det en tur til Nebben for å ta en dukkert på far og jentene, selv om det nok var vel friskt i luften.

Utpå kvelden meldte onkel André sin ankomst. Han kom dundrende på sin Harley Davidson, og jentene ble veldig glade for å se onkel igjen. Vi koste oss med hjemmelaget hamburger med piri piri. Deretter ripsbær som husmoren hadde glemt å sukre, samt en heller elendig vaniljesaus fra Freia, så avslutningen på måltidet ble ikke så bra. Men koselig var det uansett.


Pinseaften:
Trist og grått og regn også i dag. Dog i mindre mengder enn tidligere i uka. Hele klanen dro til IKEA (tenke seg til å dra med seg husbonden dit på en pinseaften formiddag…) for å se på sofa til ungdomsrommet.

Enden på sofa-visa var ble en IKEA-sofa, men en som vi fikk tak i på finn.no. Røverkjøp igjen. Etter å ha hentet sofaen, ble vi invitert inn til Frode og Ellen på nydelige snitter og gode kaker. Kom ikke hjem før over kl 20, da ble det skikkelig lørdagskos med det som hører til men vi så Kamilla og tyven 2.

Fredag:
For en dag, regn regn og atter regn. I voldsomme mengder. Snekker-gutta har gjort en bra jobb med å legge presenning, men likevel kom det litt vann inn på gammel-kjøkkenet igjen. Vi følger med og løper rundt når det regner som verst.

På kvelden var det trening for eldstemor. Etter treningen ble det kos med hjemmelaget pizza og snurring av film: Kamilla og tyven. Veldig koselig å sitte med hver sin jente på fanget en hel fradagskveld. Vi får nyte det så lenge vi kan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar