søndag 3. juli 2011

27.juni - 3.juli: litt pøh om pøh blogging

Søndag 3. juli
Husbonden er i hundre og jobber nesten døgnet rundt. Ingenting å utsette på arbeidsinnsatsen der, nei. I dag rev han panelet på veggen bak skapene i hallen. I tillegg gjorde han ferdig nedlektingen i taket på hallen og påbegynte arbeidet med nedlekting i trappa (opp mot mønet). Vi ser ham innimellom, når mat serveres og i sene kveldstimer. Mor og jentene sosialiserer seg og lager kos etter beste evne. I dag har vi syklet og vært på hyggelig kaffebesøk hos naboen. Måtte prøve den hjemmelagede eggelikøren vi var så heldige å få brakt på døra i går. Den smakte fortreffelig. Jentene og husmor avsluttet dagen med nok en koselig filmkveld i ungdomsrommet.


Lørdag 2. Juli:
Hvilken start på dagen. En hyggelig herremann leverer hjemmelaget eggelikør på døra. Det var veldig hyggelig og en gest vi satte stor pris på.
Husbonden gjorde ferdig arbeidet med ståldrageren han påbegynte i går. Han lektet også ned taket i gml-gangen og begynte også å lekte ned taket i hallen. Innimellom slagene hadde han tid til å spise et bedre måltid med jentene sine og vårt hyggelige og sjelden Bærums-besøk. Kirsti og Mika hadde levert Roger og barna på Gardermoen, de skulle reise videre til Tyrkia, og på tilbaketuren kom jentene innom oss på besøk. Det ble grillings med ditto tilhørende kos, og i påbegynte nattetimer vendte de nese hjemover. Veldig hyggelig å tilbringe en aften med super-gode Kirsti.
From Kollasjer

Fredag 1.juli
Veldig oppløftende start på dagen. Alle fem snekker-gutta var på plass fra morningen av. Etter en liten time skulle de utføre et annet oppdrag. Planen var opprinnelig at noen skulle komme tilbake hit igjen, men da vi kom hjem så det ikke ut til at mye er blitt gjort. Antar snekker-gutta ikke kom tilbake hit.

Vi synes det var synd, fordi det var meningen at isolering og lekting skulle ferdigstilles i dag. Husbonden stod klar til å ta fatt på det arbeidet som ventet ham, men måtte i stedet gyve løs på andre ting.

Han fortsatte rivingen av vegg i hall. Fikk låne støttebein av Stig og kom så langt at han fikk på plass ståldrageren. Det blir veldig bra å få åpnet – mer luft. Herlig!

From Kollasjer
Vel nå er det en ny måned og nye muligheter, men også ferietid… Blir spennende å se om snekker-gutta kommer så langt som planlagt før ferien. Det er meningen å sette inn alle vinduer og være ferdig med kledning utvendig til da. Håper virkelig det går i boks. Tiden løper fort nå.


Torsdag 30. Juni
Dagen startet med et byggemøte med Daniel kl .7.00. Agenda for møtet var hovedsakelig å avklare grensesnittet mellom gammelt og nytt bygg. Hva skal snekker-gutta gjøre og hva skal vi gjøre. Det var en grei gjennomgang og fint med avklaringer.

I morgen fredag skal de ferdigstille lekting og legge plast på innsiden. Det blir bra. Det betyr at husbonden virkelig kan begynne å slå seg løs i helga.

I dag hadde vi også møte med A.Westvang, vår byggtekniske rådgiver. Det var et kort  og greit møte, der hensikten var at han skulle kvalitetsikte/inspisere arbeidet som snekker-gutta har utført. Spesielt med tanke på konstruksjonen og bæring. Viktig å se på dette før de begynner å kle igjen veggene.

Westvang er fortsatt veldig fornøyd med det arbeidet som Krogsbygg utfører. Han sier Daniel & co kan dette faget, og at det ikke er ofte han ser er slikt kvalitetsarbeid. All honnør til Daniel og Krogsbygg for grundig utført arbeid.


Onsdag 29. juni:
Endelig fridag og endelig strålende solskinn med deilig sommerbris. Det var en herlig dag. Småtuppene koste seg på sommerskole på husflidslaget på dagen og på kvelden var det kos og hygge hos Ellen og Frode. Skjørost og rømme med tilhørende spekemat.

Snekker-gutta jobbet oppe på taket. I løpet av dagen ble de ferdige med sløyfer og lekter. De fikk også byttet den lille fliken av den tynne isola-duken, og erstattet den med en tykkere. En aktiv snekkerdag med synlige og gode resultater. Deilig når man ser framdrift og at vi er noen skritt nærmere målet.

From Kollasjer

Tirsdag 28.juni:
Øystein og Pjott på plass. Tettet siste hulrom i 2.etasje (sideveggene). Var nok mer arbeid enn de trodde, men godt det nå er tett. Det har tatt ganske næyaktig nesten 4 uker med åpent bygg. Dvs 1/3-del av byggeperioden har vi hatt åpent bygg. Vi liker lukket og låst!

From Kollasjer
Mandag 27. Juni:
I dag saget snekker-gutta av de gamle taksperrene. Det gjorde at det ble enda mer romfølelse oppe i 2.etg. I tillegg ble det også saget hull i taket på badet. Så nå er det bare å begynne å tenke bad også…De måtte gjøre det for å forsterje en av bjelkene.
De fortsatte også med isolering i taket i 2.etg.
Fra morningen Daniel, Øystein og Pjott, mens på ettermiddagen var det kun Øystein som var på byggeplassen.

Utrolig mye sagflis, vil vi noen gang bli kvitt all sagflisa…Jeg bare spør! Ja da, blir så bra så! Husbonden fortsatte rivingen i hall/trapperom og taket i hall.
Mor og jentene – så Anne fra Bjørkely i nytt ungdomsrom. Koselig jentekveld.

From Kollasjer

1 kommentar:

  1. Ja, her skrider det framover i rakettfart. Blir sååå fint når det blir ferdig.

    SvarSlett