søndag 29. mai 2011

Fredag 20. mai:
Øystein og Günther på plass. Dagen ble hovedsakelig brukt til å legge sponplater. De fjernet også litt av taksteinen for å finne riktig høyde ift lekter mv.
Husfruen som ikke skjønner stort at dette, skjønner såpass at finjusteringer må til for å sikre at det blir gode overganger mellom eksiterende bygg og tilbygget. Vi er glade for at gutta er grundig, nøyaktig og presise. Husbonden gleder seg over deutsche Gründtlichkeit. Taksteinen som var fjernet var stablet sirlig, men lekter jevnlig plassert mellom lagene, slik at steinen ikke ødelegges. Let lenge etter et firma som gjør det etter dem.

Da vi kom hjem fra jobb var også en ny arbeider der – Jannik. En blidspendt og hyggelig polakk som arbeider for Daniel.


Torsdag 19. mai:
Godt var det at husbonden rakk å legge ferdig ispoporen, for disse gutta hviler ikke på laurbærene.
Våre snekkere Øystein og Günther dukket tidlig opp, klar til å fortsette arbeidet. Det viste seg at lektene måtte justeres slik at det ble plass til 300 mm isolasjon, ikke 200 slik det ble snekret dagen forut. Men Daniel var på plass og gutta ordnet dette problemfritt og raskt. Virker som om ingenting er et problem for Daniel & Co. Må det bare fortsette slik

Gutta fikk også isolert gulvet. Iherdig innsats. Puh, går det like raskt framover, kan vi jo flytte inn om et par uker.




Onsdag 18. mai:
Så var endelig dagen kommet da snekkergutta skulle komme. Daniel & Co. Dessverre kunne vi ikke ta i mot dem, da vi fortsatt var i Trondheim.

Etter frokost satte vi oss i bile for å kjøre sørover igjen
Da vi ankom et hustrig Lillestrøm (8 grader og pøsregn) ca kl 18 var Günther fortsatt på plass. Han er selvsagt tysk og en av Krogsbygg sine snekkere. En trivelig fyr som vi fikk et godt inntrykk av.

Vi var veldig overrasket over hvor langt de var kommet på denne ene dagen…2/3-deler av bjelkelaget ferdig. Hans som hadde fått råd av arkitekten om å legge isopor på bakken (inne i grunnmuren) for å forhindre kondens til bygget fikk det travelt. Han måtte brått ut å handle materialer, ut i pøsregnet for å tilpasse isoporen og legge den ferdig.

3 kommentarer:

  1. Testing - testing!

    SvarSlett
  2. Du verden her går det unna.

    SvarSlett
  3. Det var kjempehyggelig å ha besøk av dere. Klæm

    SvarSlett