søndag 29. mai 2011

Snakk om å gå ut høyt for deretter og nærmest gå inn for en durabelig buklanding. Men som dere ser blir denne nå avverget med et nødskrik. Etter et ytre press kommer her oppdateringer på bloggen:

Oppsummering på innspurten på grunnmur i omvendt kronologisk rekkefølge:


Tirsdag 17. mai: Hurra for Norge og Bestemor
Morgenen så lovende ut, men i god trøndersk ånd, endret været seg for hver halve time som gikk. Solskinn, skyer, regn om hverandre. Ja, slik det bruker å være…

Malene, Adele, Bestemor og Bestefar dro til byen for å se på barnetoget, men var for frosne til å se på borgertoget. Da var det morsommere – og varmere -  å være inne for å spille Ludo. Russetoget med Niclas -  som de ikke så – måtte de få med seg. Husmoren var hjemme i huset og forberedte maten til gjestene skulle komme. Litt blir det, selv om Bestemor hadde laget det meste på forhånd.

Familien Patay-Andvik kom i bursdagselskap på ettermiddagen og både store og små storkoste seg. Planer for felles sommerferie neste år ble også lagt. Det gleder vi oss til.

Intet nytt på byggeplassen på nasjonaldagen – skulle dog bare mangle.




Mandag 16. mai: Siste pussing og ferdigstilling av grunnmur
En rolig og bedagelig dag i Trondheim. Koselig samvær med Bestemor og Bestefar. På ettermiddagen besøkte vi kort familien Tvinnis. Også der koste vi oss med hyggelig selskap og gode kakerester fra den store dagen.

I Lillestrøm var det hektisk aktivitet på byggeplassen. Drenering måtte legges, etterfylling av drenerende masse og muren pusses (over bakkenivå). Alt måtte være klart i løpet av denne dagen. Kl 07.00 onsdag 18. mai ville snekkerne være på plass. Da måtte graverne og mureren ha ferdigstilt sitt arbeid.

Krogsbygg var da tilbake fra reise og hadde anledning til å inspisere arbeidet om det var ønskelig. Vi var fortsatt på reise og avhengig av graveren/murerens dokumentasjon for å godkjenne arbeidet.


Søndag 15. mai: Kos og hygge med Kathi, Sondre & Co
Etter en svært vellykket konfirmasjonsdag og feiring av kjekk ungdom – Jonas – dro vi for å besøke Kathi, Sondre, Niclas og Lucas. Bestemor og Bestefar var også med. Veldig hyggelig som alltid. Fikk sett på deres tilbygg, som blir rålekkert. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene, skulle nesten trodd en arkitekt hadde en finger med i spillet….


Lørdag 14. mai: Jonas konfirmeres
Vi er i Trondheim, og snart for klar for Jonas sin store dag. Vi gleder oss med ham. I mellomtiden heier vi på entreprenør Krogsbygg v/Daniel Krogshave som på en forbilledlig måte har sørget for at grunnmuren blir slik påkrevd. Dog intet stort å gjøre med B20 som ble brukt til oppmuringen, men ny slemming og fortgang i arbeidet sørget han for.

I dag var mureren på plass for å ta runde to av slemmingen. Den måtte herdes i 24 timer mellom strøkene. Da skal det være klart for å legge drenering og etterfylling av masse på mandag.




  
Fredag 13. mai: Kritisk punkt i byggeprosjektet
Graverne kom for å ferdigstille grunnmuren, legge drenering og etterfylle med drenerende masse. De hadde som mål å ferdigstille grunnarbeidet.

Dessverre, eller til alt hell for oss, oppdaget husbonden at mureren har brukt feil slemming og også feil masse for å mure opp grunnmuren – B20. Ved å bruke B20 som slemmemørtel, oppnås ikke den vannavisende effekten som ordinært mørtelpuss har. B 20 til å mure opp selve muren gjør den stivere, mindre fleksibel, og dermed på sikt mer utsatt for sprekker.

Vår byggtekniske rådgiver A. Westvang var også på plass for å vurdere tiltak for å utbedre det arbeidet mureren hadde gjort.

Det var ikke stort å gjøre med selve muren, den får stå som den står, med sitt avvik. Vedrørende utbedring av slemming måtte knasteplasten vekk, gutta ut å kjøpe slemmemørtel og gyve løs på arbeidet. Ikke veldig glad for det – verken gutta eller huseier, men tilbygget blir ikke bedre enn standarden på fundamentet. Da var det å pusse på et strøk slemming, vente i 24 timer for så å slemme på lag nr 2.

Vi skulle på konfirmasjon til fadderbarnet, så for oss var det bare å sette seg i bilen og vende nesa mot Trondheim. Kunne ikke vært mer ubeleilig at byggeprosjektet skulle butte akkurat da, men slik var et nå en gang.

Dessverre var også entreprenør Krogsbygg v/Daniel Krogshave på reise denne dagen, men var tilgjengelig og gjorde en flott innsats fra der han tilbrakte dagen. Vi heier på Daniel!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar