torsdag 11. august 2011

Nytt undertak - igjen!

Så kom dagene vi egentlig ikke ville ha. Det var ikke planen og måtte gjøre denne jobben to ganger, men for å sikre at taket blir forskriftsmessig og 100 % tett gikk snekkergutta løs på oppgaven. Både Daniel, Günther, Øystein og Jazeck var på plass.

De fjernet alle lekter og sløyfer. Den gamle tyvekduken ble liggende. De la den nye duken oppå den gamle. For å være på den sikre siden hadde husbonden ordnet med isola tettebånd som ble lagt under sløyfene. I renna ml gammelt og eksisterende bygg ble det lagt membran - så nå skulle alt bli så bra.

I dag rakk de halve taket, og de regner med å være ferdig med resten av taket i morgen.

For å gjøre litt stas på gutta og holde humøret deres oppe, bakte bestemor boller til dem som de kunne kose seg med tidligere på dagen. Senere ble det take away pizza for å fylle opp energilagrene.

De er alle trivelig og hyggelige menn som alltid har et smil på lur.




Ellers skjer det mye i huset for øvrig. I løpet av den siste uka har de jobbet med bl.a. følgende:
I dag saget de bort resten av tømmerveggen (den gamle ytterveggen) i det vestvendte soverommet.
I tillegg åpnet de og tok ut isolasjon i taket innvendig (øst-side). I går gjorde de det samme i taket innvendig (øst-side). Dette for å sjekke om det er kommet inn vann og for å la evt fukt tørke.

I går satte de opp reiseverket til veggen mellom soverommene i 2.etg.
De siste dagene har snekkergutta også  jobbet med ut-lekting i tak og vegger på gammelkjøkkenet og i den nye gangen. De har også satt opp ny vegg mellom ny gang og gammel gang (der det skal være en dør).
Ikke minst har de fjernet veggen i gammelkjøkkenet og satt inn drager.

Kort sammenfattet: Gutta ordner og snekrer med presisjon og vi er glade og fornøyde!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar